Paranın değeri düşüp kalkıyor. Malın değeri de düşüp kalkıyor. Şu durumda neyi ne ile ölçeceğiz? Ne verip ne alacağız? Bize kalırsa, paranın değeri hiçbir şart karşısında değişmemelidir. Para basit değerde kalmalıdır ki, maddi değerler ona oranlandırılsın.

Çok evvelki ölçüler, bugünkü para gibiydi. Her yerin ölçüsü başka olduğundan, çok ihtilâflar çıkıyordu. Ölçüler sabitleşince, ihtilâflar kalkar ve barış başlar. Şimdi de para değeri sabit tutulmakla bunalımlar önlenecektir.

Ekonomik bunalımın önüne, para değerinin sabit tutulmasıyla geçilecektir. Dünya ülkeleri arasında para birimi, bir kıymet noktası tespit edilmeden bunalımın önüne geçilemez.

Yine de ısrar ediyoruz; Dünyada para değerinin bir noktada sabitleşmesi zaruret haline gelmiştir. Son günlerde Dünyanın her yerinde değer kaybeden Dolar’ın Türkiye’de dış düşmanlarımız ve içimizdeki hainler tarafından aşırı yükseltilmesinin sebebinin; Türkiye’nin güçlenen ekonomisinin zayıflatılması, kalkınmasının engellenmesi, söz sahibi olduğumuz yerlerdeki ve terörle mücadeledeki etkimizi azaltmayı amaçladıklarını ortaya çıkardı. Her şerde bir hayır vardır. Bu sebeple Dolar’ın, Euro’nun bu şekilde aşırı yükselmesi, Türkiye olarak bizim kendimize dönüp, bazı tedbirler almamıza sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dövizini bozdur, TL’ye destek ver çağrısı, Türkiye genelinde kabul gördü. Kampanya haline dönüşen dövizini bozdur, TL’ye destek ver çağrısına uyan vatandaşlar, kamu, özel kurum ve kuruluşlar, dolar ve euro olarak ellerinde tuttukları birikimlerini bozdurarak, Türk Lirası almak suretiyle kampanyaya destek verdiler. Esnaflar da çeşitli promosyonlarla, vatandaşları dövizlerini bozdurup Türk Lirasına dönmeye teşvik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövizini bozdur, TL’ye destek ver çağrısından sonra; Borsa İstanbul, Konfeksiyon İhracatçıları Birliği gibi birçok kurum döviz varlıklarını TL’ye çevirirken, bazı şirketler de işyeri kiralamalarında döviz yerine Türk Lirasına geçtiklerini belirttiler.

PTT, döviz bozdurmak isteyenlere komisyon kolaylığı sağlayacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada; Hac ve Umre için alınan ücretlerin döviz yerine Türk Lirası olarak alınacağı bildirildi

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk Lirası ile yapılacağını kararlaştırdı.

Merkez Bankası’ndan da döviz bozdurma kampanyasına destek geldi. Devlet de bazı ihalelerine, dolar yerine Türk Parası ile çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada; ekonomimize karşı da bir darbe yapılmak istendiği, fakat vatandaşların Cumhurbaşkanının çağrısına uyarak dövizini bozdurup Türk Lirası alarak, bu yöndeki darbeyi de püskürteceği belirtildi. Vatandaşın bu kampanyayı benimsemesi ve destek vermesi, olumlu ve sevindirici bir durum olarak değerlendiriliyor.

Biz de Özden Gazetesi olarak, yıllardır savunduğumuz düşüncemizin hayat bulmasından onur duyuyoruz.